VECKANS LEDARE

Petra Kreij, ingenjör som jobbar i skogsindustrin, grundare av den ideella föreningen Styrelsekompetens som har som vision att alla styrelser ska vara jämställda för att stärka sin konkurrenskraft. Styrelsekompetens fokus är i Västernorrland men har medlemmar över hela landet. På ideell basis hjälper Styrelsekompetens till med styrelserekrytering utifrån meritokratiska grunder och på så sätt kommer man att nå målet med jämställda styrelser. Föreningen har en styrelsekandidatbank där alla kan anmäla sig, idag är flertalet kandidater kvinnor. Styrelsekompetens håller även styrelseutbildningar och hjälper till med matchmakingevent. Följ gärna Styrelsekompetens på facebook, LinkedIn och Instagram. Styrelsekompetens tar gärna emot förfrågningar på både rekryteringar och utbildningar.

Tänk att det ska vara så svårt.

Tänk att det ska vara så svårt att ta till sig forskning, insikt och även sunt förnuft. Tänk att det ska vara så svårt att ändra på saker, tänka nya tankar och att utmana både andra men framför allt sig själv.

Jag har slitit i snart tre år med ideella föreningen Styrelsekompetens för att få mer jämställda styrelser i Sverige och framför allt i Västernorrland. Varför har jag gjort det? Jo, för att det är bevisat om och om igen att jämställda styrelser levererar så mycket bättre resultat, det är alltså ett starkt konkurrensmedel.

Om våra bolag här i Västernorrland ska lyckas då krävs det att vi tar till de medel som finns och jämställda styrelser tycks på papperet vara ett enkelt medel men det verkar inte gå att genomföra i praktiken, hur kan det vara så? 80% av styrelserna i Västernorrland är mansdominerade och endast 1 av 5 styrelseledamöter är kvinna. Men det går väl framåt, eller hur? Nej, det gör inte det och detta är inte något som kommer att lösa sig av sig själv. Här krävs en insats av valberedning, att inte bara lyfta manliga kandidater, och att ägare ställer krav. Att jag investerar i jämställda bolag är ingen slump, jag vill ha bra avkastning på min investering och jag vill ha en så liten risk som möjligt för den avkastning som jag kan få. All forskning visar då att investering i jämställda bolag har större chans att ge mig detta.

Finns det kvinnliga kandidater till styrelseposter? Absolut, vi på Styrelsekompetens har en styrelsekandidatbank med över 200 kandidater, merparten kvinnor. Kompetensen hos dessa kandidater är enastående hög och bred men framför allt så vill de här kandidaterna bidra. Att vilja bidra men inte kunna är något som många kvinnor diskuterar med mig. Jag lovade, vid ett svagt ögonblick, att lösa det. Därav startade jag Styrelsekompetens men jag måste nu medge att jag inte har löst det. Fast vi på Styrelsekompetens, helt på ideell basis, hjälper till med styrelserekryteringar har vi landat få uppdrag. Vi har plockat fram fantastiska kandidater där vi har utgått ifrån kompetens och erfarenhet som styrelsen behöver kompletteras med och bolagen har varit imponerade av antal kandidater, bredd, varje individs kompetens och erfarenhet men i de flesta fall har det  i alla fall landat i grannen Gunnar eller polaren Pelle.

Jag är helt säker på att både grannen Gunnar och polaren Pelle är bra och duktiga personer men är de rätt för denna styrelse och kommer de att kunna lyfta omsättning, avkastning och innovationshöjd? Vi vet, ja vi VET faktiskt att jämställda styrelser är det bästa för företaget men ändå är det så svårt att få till en förändring. Min uppmaning till dig som äger ett bolag, som sitter i en valberedning eller i en styrelse är att våga välja det som är det bästa för företaget och för oss i Västernorrland!

Petra Kreij, grundare Styrelsekompetens